Com esborrar les dades per defecte de Prestashop?

Si instal·les Prestashop i entres per primera vegada a la teva botiga online veuràs que, encara que tu no hagis introduït cap dada, ja conté diverses categories, productes, clients i comandes. Són dades d’exemple que Prestashop porta per defecte per a què et serveixin de guia per crear les fitxes de producte, veure com es mostren les comandes o quines dades veuràs dels clients reals a la botiga.

El més habitual és que, abans de començar, vulguis esborrar totes aquestes dades per començar totalment de zero. Especialment les dades de clients i comandes, que són les que et poden molestar més quan la botiga estigui realment en funcionament.

Per fer-ho et recomanem utilitzar el mòdul Prestashop Cleaner, encara que si tens coneixements tècnics també pots fer-ho manualment a través de la base de dades. En tot cas, sigui quina sigui l’opció que decideixis fer servir, recorda que abans de realitzar cap acció sempre cal fer una còpia de seguretat.

Esborrar les dades d’exemple amb PrestaShop Cleaner

PrestaShop Cleaner és un mòdul gratuït que ve preinstal·lat de sèrie tant amb Prestashop 1.6 com amb 1.7 i ens permet esborrar tant les dades de categories i productes com les de clients i comandes.

És importantíssim que tinguis en compte que aquest mòdul esborrarà totes les dades que hi hagi en el teu Prestashop, siguin o no d’exemple. És a dir, si has introduït alguna dada, també serà esborrada i no la podràs recuperar. D’aquí que et recomanem sempre realitzar una còpia de seguretat abans de fer res, no sigui que esborris alguna cosa que no vulguis esborrar i després no ho puguis recuperar.

Com que nosaltres majoritàriament utilitzem Prestashop 1.6 amb els nostre clients, explicarem el procés basant-nos en aquesta versió del CMS, però sàpigues que si ja utilitzes 1.7 també tens el módul disponible i la configuració no varia, només canvien lleugerament els passos d’instal·lació.

Pas 1: Instal·lació del mòdul

El primer que has de fer és anar al menú “Mòduls i Serveis” i accedir a l’apartat “Mòduls i Serveis” del panell d’administració de la botiga Prestashop. Un cop allà introdueix la paraula “cleaner” en el cercador de mòduls. Quan t’apareixi “Prestashop cleaner” fes clic al botó “instal·lar” i espera uns segons perquè s’instal·li.

Instalar Prestashop Cleaner Prestashop 1.6

 

Pas 2: Configuració

Després de pocs segons de fer clic al botó instal·lar se t’obrirà automàticament la pantalla de configuració del mòdul.

Hi veuràs les següents seccions:

  • Catàleg: Des d’on podràs eliminar tots els productes, característiques, categories, etiquetes, imatges, preus, adjunts, estoc de productes, grups d’atributs i valors, fabricants, proveïdors .. .. Per fer-ho sols has de marcar l’opció “SÍ” i fer clic a “Elimina catàleg”
  • Comandes i clients: Apartat que hauràs d’activar si el que vols és esborrar tots els clients, carrets, comandes, connexions, convidats, missatges, estadístiques … Per fer-ho marca l’opció “SÍ” i prem “Elimina comandes i clients”

Configurar Prestashop CleanerLes dues altres opcions que veuràs, “Limitacions de la integritat funcional” i “Neteja de la base de dades” simplement són opcions d’optimització de la base de dades. La primera et permet solucionar problemes de dependències i relacions entre les taules, i la segona fa una neteja general de la base de dades fent, per exemple, l’esborrat de registres obsolets que hi pugui haver. Pots realitzar les dues sense problema.Arribats a aquest punt, la teva botiga online Prestashop ja ha d’estar sense cap dada, a punt perquè comencis a posar el teu catàleg de productes i a rebre els teus primers clients i comandes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.