SEO SEM per a botigues online

És millor el SEO o el SEM per aconseguir vendes a la teva botiga online?

Anem a suposar que ja tens creada la teva botiga online. Xulíssima, fantàstica, amb tots els productes pujats amb les seves descripcions i imatges, amb uns preus i unes promocions de llançament immillorables…tot llest per començar a vendre! Ara el que et fa falta són els clients, no? I per aconseguir clients què necessites? Visites, molt bé! I com aconseguiràs les visites?

Ajà! Aquest és l’autèntic quid de la qüestió. Aconseguir visites no és fàcil i requereix invertir-hi temps i diners. Per començar anem a explicar, molt breument, quines són les dues grans estratègies per aconseguir visites a la teva botiga online: SEO i SEM.

Què és el SEO?

El SEO (acrònim de Search Engine Optimitzation), consisteix en realitzar una sèrie de accions per tal d’aconseguir que la teva pàgina web aparegui en els primers resultats orgànics de les cerques que els usuaris que t’interessen fan als buscadors (a Espanya parlem sobretot de Google, però en funció del país a on vulguem vendre podem haver de treballar per posicionar-nos bé en d’altres buscadors). Els resultats són a mig-llarg termini.

Què és el SEM?

El SEM (acrònim de Search Engine Marketing) consisteix bàsicament en pagar publicitat al cercador per aconseguir visites de qualitat. Encara que hi ha diferents opcions la més habitual és el PPC (Pay per click), pagar per cada clic que rebis. Els resultats són immediats.

 

què és el SEO i el SEM

Principals diferències entre SEO i SEM

  • Temps

Com ja t’hem anticipat, les campanyes SEM et proporcionen resultats immediats, ja que obtens visites des del primer dia de campanya. En canvi, el SEO és una carrera de fons. En funció de si estàs en un sector de més o menys competència els resultats tardaran més o menys en arribar. En tot cas, no comptis veure massa moviment abans dels 6 mesos d’haver-t’hi posat.

  • Cost

En el cas del SEM el que es paga és un cost per clic, que és força variable. Per exemple, hi ha sectors que pots aconseguir bons resultats a un CPC inferior a 0,50 cèntims i d’altres que no comptis aconseguir res per menys d’un CPC d’almenys 10 euros (caríssim!).

En el cas del SEO la cosa va diferent, si bé és cert que no pagues pels clics que reps no podem caure en l’error de pensar que és gratuït. S’han de fer diverses accions per aconseguir situar-te en les primeres posicions dels resultats de cerca i això té un cost, que acostuma a ser molt variable d’un projecte a un altre.

  • Visibilitat

El SEM et proporcionarà visibilitat immediata mentre paguis, a la que vulguis deixar d’invertir s’haurà acabat.

En canvi amb el SEO la visibilitat tardarà més en arribar però perdurarà més en el temps. Si bé és cert que si deixes de treballar-lo aniràs perdent les posicions aconseguides (doncs la competència també lluita per les primeres posicions), no és tan immediat. De la mateixa manera que a tu t’haurà costat el teu temps arribar allà a dalt, tampoc els serà a ells tan fàcil prendre’t el lloc.

Quan fer una estratègia SEM per a la teva botiga online?

Partint de tot el que hem comentat, invertir en SEM et serà molt útil:

  • Per aconseguir visites quan acabes d’obrir la teva botiga online i, de pas, testejar-ne el seu funcionament
  • En cas que comercialitzis un producte d’alta estacionalitat
  • Per potenciar promocions puntuals

SEM per aconseguir visites i testejar la teva botiga

Acabes d’obrir la teva botiga virtual i no la coneix ningú, el millor que pots fer per aconseguir visites en aquest moment és pagar-les.

Sí, ja sabem que t’acabes de gastar uns diners en el disseny i programació de la botiga i ara resulta que encara te n’has de gastar més, és cert. Però si vols recuperar la inversió i començar a tenir beneficis el més aviat possible el millor és que comencis per una bona campanya SEM.

Si, tot i fer una campanya de pagament a Google, aconsegueixes visites però les vendes no arriben, para-ho tot! Alguna cosa a la teva botiga online no acaba de funcionar. Atura la campanya a Google Ads i revisa el que pot fallar a la teva botiga. Mira que la configuració de cada pas del procés de compra sigui la correcta, mira’t les estadístiques a través de Google Analytics i investiga quin és el comportament dels usuaris a la teva pàgina, fixa’t si la competència té millors preus o ofereix avantatges que tu no estàs oferint…

Un cop trobis el que pot estar fallant i ho hagis arreglat, activa novament la campanya d’Ads i torna a començar. Si no ho fas així seran diners perduts!

SEM per a botigues de productes estacionals

Imaginem que has obert una botiga online de venda de torrons artesans. Com és un producte que té el pic de demanda durant el Nadal pots fer una campanya de Google Ads el mes de desembre per augmentar la visibilitat de la teva botiga i tenir així més possibilitats de venda.

SEM per potenciar promocions concretes

Com saps, el calendari ens marca diferents moments de l’any que estan directament relacionats amb les nostres tendències de compra. Per exemple, el setembre destaca per “la vuelta al cole”, el desembre per les compres de Nadal, setmana santa per les reserves d’hotels i compres de bitllets d’avió…

En funció del sector on es trobi la teva botiga online segur que tindràs identificades diferents èpoques de l’any en què la tendència de compra dels teus productes augmenta. Aquests són bons moments per activar una campanya SEM que et permeti donar més visibilitat a les promocions que hagis preparat i tenir així més opcions de venda.

Quan fer una estratègia SEO per a botigues online?

Com et pots imaginar centrar la teva estratègia per aconseguir visites en el SEM no és massa bona idea, doncs estaràs obligat a vendre sempre moltíssim per rendibilitzar la inversió (a no ser que amb cada venda aconsegueixis un marge impressionant! Llavors no cal dir res…).

El millor que pots fer és combinar les dues estratègies: fer SEM al principi d’obrir la botiga online mentre vas treballant el posicionament SEO que, a la llarga, et permetrà no dependre la campanya SEM i podràs reservar-la per accions puntuals.

Des de N2 Grup et podem ajudar tant amb la gestió de les teves campanyes SEM com amb el posicionament SEO de la teva botiga online. Tot manera, si abans d’optar per la contractació externa d’aquests serveis vols intentar de fer-ho tu, subscriu-te al nostre blog (a través del formulari que trobaràs a dalt a la dreta d’aquesta mateixa pàgina) i periòdicament rebràs al teu correu electrònic consells, eines i recursos que t’ajudaran a autogestionar tant la teva botiga online com les teves estratègies de SEO i SEM.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.