Velocidad carga tienda prestashop

Com optimitzar la velocitat de càrrega de la teva botiga PrestaShop 1.7

Una de les coses que més té en compte Google a l’hora de posicionar la nostra botiga online és l’experiència d’usuari. Segons diferents estudis, la meitat dels usuaris de la nostra botiga l’abandonarà si el temps de càrrega de la pàgina és superior a 3 segons, per tant l’optimització de la nostra botiga és importantíssima.

En aquest article et donarem diversos consells bàsics perquè optimitzis la botiga PrestaShop i aconsegueixis una bona velocitat de càrrega.

Actualitzacions al dia

No només pel rendiment, sinó també per seguretat, és important que tinguis sempre l’última versió disponible de PrestaShop. Al nostre blog tens un article que t’indica els passos a seguir per actualitzar la botiga.

Actualizaciones Prestashop

Mòduls fora

PrestaShop ve molt complet de sèrie. Tant que, segurament, no faràs servir ni la meitat dels mòduls que vénen activats per defecte, la qual cosa farà que la botiga sigui més pesada del que hauria de ser i penalitzarà la velocitat de càrrega.

El millor que pots fer és desactivar tots els mòduls que no vagis a utilitzar per alleugerir la web i fer que funcioni més ràpid. Per exemple, pots desactivar els mòduls d’estadístiques sobre dades que pots obtenir amb serveis com Google Analytics.

Módulos y Servicios Prestashop

Per desactivar aquests mòduls, has de fer-ho a l’apartat Mòduls i Serveis de la secció Mòduls. Un cop allà, busca els mòduls que no vagis a utilitzar i deshabilita’ls, o desinstala’ls, segons les teves necessitats.

A part d’això, mantingues també actualitzats els mòduls que sí utilitzis per treballar sempre amb la seva última versió.

Optimitza les imatges i utilitza les justes

És aconsellable que no sobrecarreguis les fitxes dels teus productes amb més imatges de les necessàries. Si el producte té diversos colors, utilitza només una imatge per color i afegeix dos o tres més en el color que utilitzis com a principal. Afegir més de les necessàries farà que la pàgina del producte trigui més a carregar-se.

A més, intenta pujar-les en la mida màxima que necessitis, segons la teva plantilla, i deixa que Prestashop generi la resta de versions.

Imagenes ficha producto tienda online

També és aconsellable que modifiquis els paràmetres de generació d’imatges, dins l’apartat “Ajustes de imágenes”, a la secció de disseny, i baixis la compressió JPEG a un valor entre 60 i 70 i la compressió PNG a un entre 6 i 7. Recorda que les imatges en JPEG tenen un pes menor, de manera que és el format aconsellable, i no et donarà problemes amb altres mòduls, com el de Marca d’Aigua, en tenir major compatibilitat.

Optimizar imágenes tienda online prestashop

Activa la caché de Smarty

La caché és una espècie de memòria interna on s’emmagatzema informació perquè, en següents peticions al servidor, la resposta sigui més ràpida. A PrestaShop s’utilitza per guardar les pàgines que ja s’han renderitzat anteriorment, fent que aquestes es serveixin més ràpid (al no haver de regenerar de nou ja les té preparades per servir).

És una de les opcions més importants a l’hora de millorar el rendiment i s’ha d’activar sempre, especialment quan la nostra botiga entri en producció i després d’haver fet les proves i/o modificacions que hàgim hagut de realitzar sobre la nostra plantilla.

Per a això, dins de l’apartat Rendiment en la secció de Paràmetres Avançats, hem de tenir la següent configuració:

  • Compilació de plantilles: Never recompileu template files (Mai recompilar les plantilles)
  • Memòria cau: Sí
  • Tipus de caché: File System (Sistema d’arxius)
  • Esborrar la caché: Clear cache Everytime something has been modified (Eliminar la caché cada vegada que hi hagi hagut modificacions)

cache-smarty

Combina, comprimeix i “cachea

En aquest mateix apartat hi ha una altra opció que hem d’activar, la de CCC (Combinació, Compressió i Caché). Aquesta opció combina, minimitza i emmagatzema a la caché els arxius Javascript i CSS de la plantilla, reduint el nombre de peticions al servidor i millorant la descàrrega d’aquests arxius.

combina-comprime-y-cachea

És important que tinguis aquestes tres opcions activades ja que la minimització d’aquests arxius també millorarà sensiblement la velocitat de càrrega de la botiga, amb ella també ho farà l’experiència d’usuari i, conseqüentment, el posicionament a Google.

Aquests consells són els essencials per a qualsevol instal·lació de PrestaShop, però hi ha més opcions, configuracions i mòduls que poden millorar el rendiment de la teva web. Contacta amb nosaltres si vols que et fem una anàlisi de la botiga i et recomanem altres accions.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.